Hoe maakt u een pampertaart

Hoe maakt u een pampertaart? Hieronder vind u de instructies om zelf een 3 laags pampertaart te maken.

Wat heb je nodig voor een basis pampertaart van 3 lagen

  • ongeveer 62 pampers (maat 2 of 3)stapel luiers
  • kleine elastiekjes
  • grote elastieken
  • lint van ongeveer 2,5 cm breed
  • 3 bamboe tuinstokjes van 40 cm
  • karton voor onderplaat
  • cellofaan
  • kadolint

Instructiesbaby op stapel luiers

Voor het maken van de pampertaart kunt u het beste pampers maat 2 of 3 gebruiken omdat de ouders van de kleinste maat vaak al genoeg in huis hebben. Een pampertaart waarin luiers van maat 3 gebruikt zijn kunnen de ouders nog een paar maanden laten staan ter decoratie.

Rol de pampers op en zet de rol vast met een klein elastiekje.

Begin met 1 pamper in het midden en zet hier 6 pampers omheen en zet vast met elastiek. Dit is de bovenste laag van de pampertaart.

 

Herhaal de voorgaande handeling maar ga nu verder met een volgende cirkel van 12 pampers. Zet deze om de 6 pampers buitenste heen en zet weer vast met elastiek. Dit is de middelste laag van de pampertaart.

Voor de onderste en grootste laag herhaalt u weer de voorgaande stappen. Nu voegt u nog een extra cirkel toe van 17 pampers. Zet deze om de buitenste 12 pampers heen en zet weer vast met elastiek (is je elastiek niet groot genoeg gebruik hiervoor dan bijvoorbeeld een stuk katoen en bind het stevig vast).

Zet de lagen op elkaar en geef het geheel stevigheid door de 3 bamboestokjes door de pampertaart te steken (Kijk uit dat u geen pampers beschadigd).

Versier de pampertaart nu met het lint en werk hiermee de elastieken weg.

U kunt de pampertaart nu verder versieren met leuke aardigheidjes voor de baby en de kersverse ouders. Bovenop kunt u bijvoorbeeld een pluche knuffel plaatsen.

Wanneer u tevreden bent met uw creatie kunt u hem met het onderbord van karton voor extra stevigheid mooi inpakken met cellofaan en versieren met kadolint.

NB: Wilt u meer instructie over het maken van een pampertaart? Bekijk dan  dit engelstalige pampertaart fimpje.

Tip: Een leuke variatie op de gewone pampertaart is een pampertaart gevuld met een fles champagne.

luiertaart blauw paars