Champagne pampertaart

baby met fles champagne

Een leuke variatie op de gewone pampertaart is een pampertaart gevuld met een heerlijke fles bubbels. Een echte champagne pampertaart.  Hiermee kunnen de trotse ouders samen op de geboorte van hun trots proosten tijdens een momentje samen.

U kunt er voor kiezen om een alcholvrije drank te gebruiken voor de bereiding van de pampertaart, wanneer u de pampertaart al tijdens de zwangerschap wilt geven of in verband met het geven van borstvoeding.

Wat heeft u nodig voor een Champagne pampertaart van 3 luiertaart champagne benodigdhedenlagen

  • Een fles champagne of appelcider (evt.alcoholvrij)
  • ongeveer 50 pampers (maat 2 of 3)
  • kleine elastiekjes
  • grote elastieken
  • lint van ongeveer 2,5 cm breed
  • stevig karton voor onderplaat
  • cellofaan
  • kadolint

Instructies

Rol de pampers op en zet de rol vast met een klein elastiekje.

luiertaart champagne maken

Bij deze taart beginnen we met de onderste laag omdat, de taart van onder naar boven om de fles gebouwd wordt. Begin met de fles champagne in het midden en zet hier ongeveer 12 pampers omheen en zet vast met elastiek. Nu voegt u een laag toe van 17 pampers. Zet deze om de buitenste 12 pampers heen en zet weer vast met elastiek (is uw elastiek niet groot genoeg gebruik hiervoor dan bijvoorbeeld een stuk katoen en bind het stevig vast)

Voor de middelste laag van de taart zet u weer ongeveer 12 pampers om de fles en zet deze vast met elastiek.

Hierna volgt de bovenste laag van de taart. U bent nu ook bij het smalste gedeelte van de fles aangekomen. Zet 6 pampers om de hals van de fles en zet deze vast met elastiek. Afhankelijk van de grote van de fles kan er nog een stukje van de hals uit de taart steken.

Versier de pampertaart met het lint en werk hiermee de elastieken weg.

 

U kunt de pampertaart nu verder versieren met leuke aardigheidjes voor de baby en de kersverse ouders. Bovenop kunt u bijvoorbeeld een pluche knuffel plaatsen. of de uitstekende hals versieren met een mooie strik. Ook kunt u bijvoorbeeld 2 champagneglazen aan te taart bevestigen met lint

champagne luiertaart maken onderplaat

Wanneer u tevreden bent met uw creatie kunt u hem met het onderbord van karton voor extra stevigheid mooi inpakken met cellofaan en versieren met kadolint. Zorg voor een stevig onderbord het zou jammer zijn als de fles uit de taart zou kunnen glijden.

luiertaart champagne